söndag 5 december 2010

Dag 05 – Vad är kärlek?

Åh gudars, vilket svårt ämne!
Det är väl meningen att man ska tycka att kärlek är när det pirrar i magen och man inte kan sluta tänka på en person och visst kan väl det vara kärlek, men jag har en liten annan syn på det också.
Kärlek som i Kärlek på riktigt är för mig när 2 personer blir 1, när man inte längre "bara" är ett gulligt par, utan när man är beredd att dela på allt, när man inte längre bara är förälskade utan också bästa vänner. Kärlek är när man har hittat den man inte kan leva utan, när man hittat någon som kan se rakt igenom en, lite telepatiskt sådär, man behöver inte säga någonting för den andra vet vad man tänker ändå. Man ser när den andra mår dåligt, men också när man mår riktigt bra. När man inte bara vill somna med någon, utan också vakna med den personen även de riktigt dåliga dagarna. Då man verkligen kan vara sig själv med en människa och ändå känna sig trygg och älskad. Det är kärlek för mig!



Kärlek är ett väldigt brett begrepp måste jag säga, det är ju inte bara den delen när man hittat "Mr. Right", utan allt det man känner för nära och kära är väl kärlek på sitt sätt. Kärleken till en bästa vän, eller till familjen är minst lika viktig som den man känner för sin partner. Och alla har väl sin syn på kärlek, precis som på allt annat, eller hur?

Inga kommentarer: