tisdag 15 april 2008

Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå..

Och imorse kl 06.40 när vi lyfte från Gällivare och Lapland airport var himlen klarblå och termometern stod på dryga 9 minusgrader, vilket aprilväder va? Men vi hann inte särskilt långt innan molnen bredde ut sig som ett eget litet landskap utanför fönstret. 2 timmars flygresa senare landade vi på Arlanda, Stockholm och tempraturen kändes nästan exotisk, med 12 plusglader och växlande molnighet var det rena paradiset för oss norrlänningar och det kändes som sommaren att komma ner till våren.
En hel lång dag med föreläsningar på konferansen "Medborgardialog - För och med unga." Dock var det dåligt med just UNGA där, vilket var väldigt tråkigt eftersom att det handlade om just ungas inflytande i samhället. Förläsningarna var däremot i stort sett bra, det finns alltid undantag, men det mesta var bra.

Sedan bar det av med tunnelbanan till centralen och vi klarade det galant trots vårt norrlänska lokalsinne, Arlanda express ut till Arlanda för att checka in och flyga hem igen, varmt och skönt när vi satte oss på planet och resan gick oväntat fort hem, dock hade vi förväntat oss strålande sol och några få plusgrader hemma i Gällivare och ärligt så insåg jag hur mycket man uppskattar det lugna fina norrland just i den sekunden. Men den drömbubblan sprack lika fort som planet gick ner för landning och molnens egna lilla landskap fortfarande låg kvar som ett tungt täcke under vingarna och när planet landade (oväntat försiktigt) vräkte snön ner och med ens längtade vi bara tillbak till söder och "sommaren".
Linneas citat om varför landningen alltid är värre i Gällivare än i Stockholm: "Det är för att all ångest bara sprutar ut genom öronen när man måste tillbak dit."

En heldag långt hemmifrån och nu är det bara ta nya tag för om 2 veckor bär det av igen, till "sommaren" i Malmö och URIX, förväntningarna är höga och jag hoppas att vi inte blir besvikna.

Inga kommentarer: